×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Steaky se solí
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Grilování ,

Steaky se solí

Co budu potřebovat

1 kg hovězích steaků (rump steak a entrecôte) Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
300 g hrubé mořské soli
mletý černý pepř
Na omáčku chimichuri:
2 hrsti hladkolisté petrželky
1 lžíce oregana
2 lžičky rozmarýnu
1 lžička pálivé papriky
1/2 lžičky chilli koření
1 stroužek česneku
1 bobkový list
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte omáčku chimichuri: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.
2. Kusy masa napíchejte na grilovací špejle a potřete olejem. Pak je posypte solí a dejte na hodinu odležet do lednice. Vyndejte, zbavte soli, opepřete a grilujte je 7 minut z každé strany. Podávejte s omáčkou chimichuri.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj