×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory
30 minut , Střední náročnost , Francouzská , Pro gurmány , Pečení ,

Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory

Co budu potřebovat

4 x steak hovězí Chuck Tender Nyní v akci
olivový olej na potření Nyní v akci
sůl, pepř
polníček a bramborové hranolky nebo pečené brambory k servírování Nyní v akci
Na pařížské máslo
250 g másla, změklého Nyní v akci
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
2 lžičky oreganových lístků, nasekaných
hrubší sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte pařížské máslo: pokrájené změklé máslo utřete v misce s rozmělněným stroužkem česneku, petrželkou a oreganem. Podle chuti ho osolte a přidejte černý pepř. Pak změklé máslo přendejte na potravinářskou fólii, zabalte ho do válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.

Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na velkém plameni. Porce masa potřete z obou stran olejem, osolte a opepřete a opečte na grilovací pánvi, tak jak to máte rádi, případně můžete steaky ogrilovat dvě minuty z každé strany a nechat dojít v troubě rozehřáté na 60°C. Budou tak krásně šťavnaté.

Steaky podávejte s kolečkem ochuceného másla, hrstí polníčku a opečenými brambory nebo hranolkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj