Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySteak s fazolkami
Albert logoAlbert logo
  • Steak s fazolkami
Steak s fazolkami

Steak s fazolkami

Se speciální steakovou pánví Tefal je příprava dokonalého masa hračkou i pro začínající kuchaře. Steak z vysokého roštěnce si vychutnejte společně se skleničkou kvalitního červeného vína.
Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience2 porce

2 porce
  • Máslo 70 g
  • Hovězí steak Entrecôte 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Slanina plátková 100 g
  • Fazolky zelené 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno 100 ml
  • Smetana na vaření 120 ml
  • Balzamikový krém 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Máslo 70 g
  • Hovězí steak Entrecôte 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Slanina plátková 100 g
  • Fazolky zelené 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno 100 ml
  • Smetana na vaření 120 ml
  • Balzamikový krém 2 plž
  • Česnek 2 strouž.

Příprava

1
Steaky potřete olejem a zprudka opečte v pánvi z obou stran. Pro úpravu medium tři minuty z každé strany. Odstavte, přiklopte nebo zakryjte alobalem a nechte deset minut odpočívat.
2
V další pánvi rozpusťte menší kousek másla, přidejte slaninu a orestujte na ní fazolky dokřupava. Lehce osolte a opepřete. Vyjměte a dejte stranou.
3
Do pánve přidejte další kousek másla s tymiánem a rozmáčknutými stroužky česneku. Nechte rozvonět a podlijte bílým vínem. Když se víno trochu odpaří, přilijte smetanu, balzamiko, opepřete a redukujte do zhoustnutí. Steaky přendejte na servírovací talíře, přidejte fazolky, přelijte omáčkou a osolte hrubozrnnou solí.
1
Steaky potřete olejem a zprudka opečte v pánvi z obou stran. Pro úpravu medium tři minuty z každé strany. Odstavte, přiklopte nebo zakryjte alobalem a nechte deset minut odpočívat.
2
V další pánvi rozpusťte menší kousek másla, přidejte slaninu a orestujte na ní fazolky dokřupava. Lehce osolte a opepřete. Vyjměte a dejte stranou.
3
Do pánve přidejte další kousek másla s tymiánem a rozmáčknutými stroužky česneku. Nechte rozvonět a podlijte bílým vínem. Když se víno trochu odpaří, přilijte smetanu, balzamiko, opepřete a redukujte do zhoustnutí. Steaky přendejte na servírovací talíře, přidejte fazolky, přelijte omáčkou a osolte hrubozrnnou solí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.