×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Steak s chlebovým salátem
50 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Pro gurmány , Grilování ,

Steak s chlebovým salátem

Co budu potřebovat

2 lžičky sušeného chilli
2 lžičky hnědého cukru Nyní v akci
sůl a pepř
4 silnější plátky hovězí svíčkové
2 hrsti vícezrnného chleba, nakrájeného Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
NA DRESINK
100 ml olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce hrubozrnné hořčice,
¼ lžičky soli a ¼ lžičky pepře
1–2 lžíce medu
šťáva z 1 citronu na dochucení Nyní v akci
NA SALÁT
3 velká rajčata, nakrájená na kousky Nyní v akci
1 střední okurka, nakrájená na kostky Nyní v akci
1 červená cibule, na tenká kolečka

Jak na to?

Smíchejte chilli, cukr, sůl a pepř a vmasírujte do masa. Nechte 15 minut marinovat. Zatím opečte na oleji kostičky chleba dozlatova. Připravte si dresink tak, že všechny ingredience smícháte. Steak grilujte v zakrytém grilu 6–8 minut z každé strany. Nechte 5 minut odpočinout. Mezitím smíchejte rajčata, okurku, cibuli a opečený chléb. Promíchejte s dresinkem. Steak nakrájejte na plátky a podávejte se salátem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj