×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou

Co budu potřebovat

NA NÁPLŇ ZÁVINU
800 g brambor Nyní v akci
200 g mražené brokolice, nasekaná
100 g čerstvých žampionů
50 g másla a sůl
NA ZÁVIN
150 g hladké mouky
1/3 lžičky soli
50 ml vody Nyní v akci
špetka droždí, asi 5 g Nyní v akci
1 vejce, rozšlehané
NA STEAK
800 g hovězího vysokého roštěnce (Rib Eye) Nyní v akci
sůl a čerstvě drcený pepř
1 lžička marinovaného zeleného pepře
200 ml smetany ke šlehání 33%

Jak na to?

Na náplň uvařte oloupané a rozpůlené brambory. Scezené je rozšťouchejte a nechte vychladnout. Nakrájejte na osminky žampióny, osolte je a opečte na másle v pánvi. Přidejte brokolici a krátce opečte. Houby s brokolicí smíchejte s brambory.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Ze surovin na závin vypracujte hladké těsto a vyválejte ho na tenkou placku, kterou rovnoměrně pokryjte připravenou náplní. Těsto sbalte do rolády, potřete vajíčkem a propíchejte vidličkou. Závin položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut.
Zatím připravte steaky. Maso nakrájejte na 2cm plátky, osolte je, opepřete, pokapejte olejem a vložte na suchou, rozpálenou pánev. Steaky po 3 minutách otočte a opékejte 1 minutu. Pánev postavte mimo plotnu, ihned zakryjte poklicí. Po 1 minutě přilijte 3 lžíce vody – připravené ve skleničce – a hned přikryjte poklici. Steaky nechte odpočinout 5 minut, pak je vyndejte a do výpeku přidejte marinovaný zelený pepř, drcený pepř a smetanu. Vařte, až omáčka jemně zhoustne. Steaky podávejte s pepřovou omáčkou a s nakrájeným závinem.

Bonduelle-Vapeur-BrocolliBrokolice Bonduelle

Sklizená v nejvyšší fázi zralosti, blanšírována
na páře a šokově zamrazena, aby si
uchovala své vitamíny. Vy tak máte
možnost ochutnat brokolici
jako dnes sklizenou.

 

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj