×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špízy Caprese
30 minut , Předkrm , Střední náročnost , Italská , Chuťovky ,

Špízy Caprese

Co budu potřebovat

10 plátků bílého toustového chleba
olivový olej Nyní v akci
sůl s 12 bylinkami
3–4 koule mozzarelly
plátky prosciutta Nyní v akci
3–4 krásná pevná červená rajčata Nyní v akci
bazalkové lístky
sůl
pepř

Jak na to?

Z chlebů vykrájejte srdíčka nebo kytičky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem, posypte solí a dejte na chvíli péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak je spolu s ostatními ingrediencemi napíchejte na špejle – vždy na střídačku – chleba, mozzarellu, kousek prosciutta, rajče a bazalkový lístek. Vše můžete ještě osolit nebo opepřit či zastříknout olejem.
Jak na opečené srdce do špízů:
Krok 1: Toustové chleby rozložte na pracovní plochu a několikrát je stlačte válečkem.
Krok 2: Formičkou, nejlépe kovovou s ostrou hranou, vykrájejte tvary, které chcete, například srdíčka, jako my. Okrojky chlebů můžete použít na přípravu čerstvé strouhanky.
Krok 3: Vykrájené tvary vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olivovým olejem. Pečte podle instrukcí z receptu a použijte do špízů.
Tip - Čistě vegetariánskou verzi špízů získáte, když prosciutto nahradíte sýrem

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj