×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špikovaná vepřová krkovička
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Špikovaná vepřová krkovička

Co budu potřebovat

vepřová krkovička
1 cibule
česnek
dijonská hořčice
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
na přílohu:
fíky
citronová šťáva
máta
máslo
cukr Nyní v akci

Jak na to?

Maso na několika místech nařízneme a vložíme do něj stroužky česneku. Osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a z obou stran posypeme nasekanými bylinkami.
Alobal pokapeme olivovým olejem, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na ní položíme maso a navrch ještě jednou posypeme cibulí. Vše zabalíme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Mezitím necháme na pánvi rozpustit kousek másla a orestujeme na něm rozpůlené fíky, které posypeme cukrem a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přisypeme ještě nakrájenou mátu.
Asi po hodině vyndáme maso z trouby, necháme chvíli odležet, nakrájíme na plátky a podáváme spolu s fíky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj