×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátový salát s nivou
30 minut , Střední náročnost , Středomořská , Saláty ,

Špenátový salát s nivou

Co budu potřebovat

500 g cherry rajčátek, přepůlených
1 stroužek česneku + sůl a pepř
trocha olivového oleje Nyní v akci
5 lžic vlašských ořechů
4 velké hrsti baby špenátu
hrst bazalkových lístků
200 g plátkové slaniny Nyní v akci
100 g nivy nebo roquefortu, nakrájené na malé kousky Nyní v akci
Na zálivku:
2 lžíce vinného octa
4 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci

Jak na to?

1. Přepůlená rajčata dejte do malého pekáčku, potřete je propasírovaným česnekem, osolte
a opepřete, pokapejte olejem a dejte péct na patnáct minut do trouby předehřáté na 190 °C. Ve stejnou dobu dejte do trouby nasucho péct i ořechy. Po pár minutách krásně zkřehnou. Poté je nasekejte a vše dejte stranou.
2. Ve velké míse smíchejte špenát a bazalku a lehce okořeňte. Plátky slaniny nasucho vysmažte, na závěr zakápněte olivovým olejem a udržujte teplé. Vinný ocet a slunečnicový olej smíchejte v malém rendlíku a přiveďte k varu (ocet bude velmi silně cítit). Pak zálivkou přelijte salát. S rajčaty a slaninou ho smíchejte až na pikniku. Navrch nasypte nivu a ořechy.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj