×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátový dip
15 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Dipy a studené omáčky , Párty , Dušení ,

Špenátový dip

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
1 stroužek česneku
160 g čerstvého špenátu
30 g polníčku
1/2 avokáda Nyní v akci
250 ml bílého jogurtu Nyní v akci
1 lžička citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky tabasca
sůl
pepř
zelenina k podávání

Jak na to?

Dopřejte si zeleninovou svačinku se špenátovým dipem.

1) Na oleji 8–10 minut opékejte cibuli.

2) Přidejte česnek, po chvilce i špenát a nechte jej 4 minuty zavadnout. Důkladně promíchejte.

3) Zchladlý pak se zbývajícími přísadami rozmixujte do­hladka.

4) Nejméně hodinu chlaďte, a pak podávejte s nakrájenou zeleninou.

Tip do kuchyně

 

Ke špenátovému dipu podávejte na proužky nakrájenou mrkev, celer a okurku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj