×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátovocizrnové karí
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Mexická ,

Špenátovocizrnové karí

Co budu potřebovat

1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 lžíce červené kari pasty
400g plechovka rajčat
200 g suché cizrny
500 g čerstvého špenátu
hrst koriandru
libanonský chléb

Jak na to?

Cibuli, česnek a zázvor dejte do robotu a rozmixujte. Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibulovou směs a za občasného míchání 4–5 minut opékejte dozlatova. Přidejte kari pastu a po dalších 2 minutách i rajčata, 250 ml studené vody a cizrnu. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a nechte odklopené 30 minut probublávat. Vmíchejte špenát a nechte jej zavadnout. Posypte koriandrem a podávejte s libanonským chlebem.
Tip - Ke karí bude dobré jakékoliv pečivo: od bagety až po chleba.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj