×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou salsou
30 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Italská ,

Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou salsou

Co budu potřebovat

200 g čerstvého špenátu AQ, spařeného, osušeného, nasekaného
100 g lučiny Nyní v akci
100 g tvarohu AQ Nyní v akci
50 g parmazánu + k podávání
50 g polohrubé mouky + na poprášení
2 vejce
sůl, pepř
1 lžíce čerstvé pažitky
1 stroužek česneku
40 g másla
Na rajčatovou salsu:
300 g směsi cherry rajčat – žlutá, oranžová, červená
12 ančovičkových řezů
1 hrst bazalkových lístku
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce bílého
vinného octa
sůl, pepř

Jak na to?

1. Špenát dejte do mísy, smíchejte s lučinou, tvarohem, parmazánem, moukou, vejci, pažitkou a česnekem a zpracujte na kompaktní hmotu. Vytvořte z ní kuličky, ty ještě obalte v mouce a na másle osmažte dozlatova.
2. Knedlíčky můžete podávat s rajčaty, teplou rajčatovou omáčkou nebo salsou podle našeho receptu. Cherry rajčata, přepůlte, smíchejte s nasekanými ančovičkami, bazalkou, utřeným česnekem a přelijte olejem smíchaným s octem, solí a pepřem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj