×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátovo-polentové koule
30 minut , Střední náročnost , Italská , Bezmasé ,

Špenátovo-polentové koule

Co budu potřebovat

120 g polenty
sůl
několik lžic rozmraženého sekaného špenátu
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
100 g ricotty
2 stroužky česneku
100 g balkánského sýru Nyní v akci
125 g másla, na plátky Nyní v akci
K podávání:
olivový olej Nyní v akci
2 stroužky česneku, na plátky
2 hrsti cherry rajčátek Nyní v akci

Jak na to?

Polentu uvařte v 360 ml osolené vody na hustou kaši. Ke konci vaření k ní přimíchejte špenát a olej. Nechte vychladnout. Ricottu smíchejte s utřeným česnekem a rozmačkaným balkánským sýrem. Z polenty udělejte navlhčenýma rukama kuličky o průměru 5 cm, ty poté zploštěte a do středu každé dejte vrchovatou lžičku sýrové náplně. Opatrně zabalte a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch každé koule dejte plátek másla a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Servírujte s ochucenými rajčátky: olej rozpalte v pánvi, krátce na něm opečte plátky česneku, přidejte rajčátka, promíchejte a krátce zahřejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj