×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátové ravioly
10 minut , Střední náročnost , Italská , Pro gurmány ,

Špenátové ravioly

Co budu potřebovat

250 g hladké mouky
špetka soli
1 lžicka olivového oleje Nyní v akci
2 vejce
lžíce vody Nyní v akci
máslo na polití Nyní v akci
2 hrsti parmazánových
hoblin na posypání
Na náplň
1 lžíce másla Nyní v akci
1 malá cibule nebo 2 šalotky,
nasekané najemno
1–2 stroužky cesneku,
nasekané najemno
300 g čerstvého špenátu
nebo 200 g mraženého
100 g sýru feta
sůl a čerstve mletý pepř

Jak na to?

1 V misce rozšlehám vejce, vodu, olej, osolím a polovinu vliju do důlku uprostřed hromádky mouky. Nožem míchám opatrně mouku s vejcem v kašičku tak, aby se mi nerozlilo po válu.
2 Přidám zbývající polovinu rozšlehaného vajíčka a míchám tak dlouho, až se vše propojí.
Tip
Náplň do raviol může být nejrůznější. Z mletého masa, připraveného jako na čevabčiči, z několika sýrů nebo nasladko. Dobré jsou s povidly sypané strouhaným perníkem nebo s kostičkou čokolády, přelité malinami povařenými s cukrem.
3 Těsto důkladně zpracuju. Pokud je moc řídké a lepí se na vál, přidám mouku. Hladké těsto dám vychladnout do led-nice a připravím si náplň. Na másle osmahnu cibulku, pak česnek, přidám čerstvý špenát, nechám chvíli dusit. Do pánve k tomu přidám sýr, opepřím, případně osolím. Dusím pár minut a nechám vychladnout.
4 Těsto rozválím natenko, rozkrojím na dva díly, na jeden nasázím hromádky špenátu, hranou ruky a pak prsty zmáčknu těsta k sobě a projedu rádýlkem nebo nožem. Zbylé těsto znovu vyválím. Ravioly házím do osolené vroucí vody a vařím 4–8 minut. Na talíři je pokapu máslem a posypu parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj