×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátové noky s tvarohem
90 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Bezmasé , Vaření ,

Špenátové noky s tvarohem

Co budu potřebovat

200 g baby špenátu
hrst petržele
1 stroužek česneku
140 g tvarohu plnotučného
85 g hladké mouky
1 vejce
100 g parmazánu
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
olivový olej Nyní v akci
rukola

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si špenátové noky s tvarohem posypané parmazánem.

1) Špenát spařte vroucí vodou, pak jej nechte okapat, důkladně osušte a nadrobno nasekejte.

2) Ve velké míse smíchejte špenát, petrželku, rozmačkaný stroužek česneku, tvaroh, mouku, vejce, parmazán a muškátový oříšek.

3) Směs podle chuti osolte a opepřete.

4) Ze směsi odebírejte a tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu.

5) Vzniklé noky dejte na 30 minut do lednice.

6) Noky vařte ve vroucí osolené vodě – vždy počkejte, až vyplavou na povrch, a pak ještě 1 minutu povařte.

7) Servírujte posypané parmazánem, zastříknuté olejem, s hnízdem rukoly.

Tip do kuchyně

 

Další italské recepty naleznete zde.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj