×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátová polévka s kuřecím masem a smetanou
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Vaření ,

Špenátová polévka s kuřecím masem a smetanou

Co budu potřebovat

100 g cibule
375 g kuřecích řízků Albert Quality Nyní v akci
1–2 lžíce oleje Albert Quality Nyní v akci
30 g (2 lžíce) hladké mouky Nyní v akci
1 dcl suchého bílého vína Viriditas Nyní v akci
250 ml smetany ke šlehání Albert Quality
400 g čerstvého špenátu Albert Quality
1 žloutek
1 l vývaru
sůl
pepř

Jak na to?

Špenátová polévka je opravdu vydatný předkrm, který zvládnete v několika jednoduchých krocích.

1) Osolená a opepřená kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a na pánvi je zprudka opečte. Nechte stranou.

2) Na oleji v hrnci nechte zesklovatět cibulku, zaprašte ji moukou.

3) Když zezlátne, přilijte k ní za stálého míchání vývar.

4) Přidejte víno a 5 minut povařte.

5) Nasekaný špenát spolu s opečeným masem vložte do polévky.

6) Žloutek rozkvedlejte se smetanou, vlijte do polévky a krátce povařte.

7) Dochuťte solí a pepřem.

Tip do kuchyně

 

Do receptu ještě doporučujeme při restování přidat ještě nadrobno nakrájený česnek.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj