×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátová polévka
45 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Špenátová polévka

Co budu potřebovat

50 g másla Nyní v akci
1 cibule, najemno nasekaná
4 stroužky česneku, prolisované
1 brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky Nyní v akci
450 ml drůbežího vývaru
600 ml mléka Nyní v akci
450 g čerstvého špenátu, nahrubo nasekaného
kůra z půlky citronu Nyní v akci
3 lžíce 33% smetany
sůl, pepř a špetka muškátového oříšku

Jak na to?

1. Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a pomalu je pět až šest minut smažte doměkka. Přidejte brambor a smažte ještě jednu minutu. Přilijte vývar a osm až deset minut ohřívejte, dokud se polévka nezačne vařit. Pak přilijte mléko a vše opět přiveďte k varu.
2. Přidejte polovinu špenátu spolu s citronovou kůrou a vařte patnáct minut, aby se špenát úplně rozpadl. Nechte vychladnout a pak polévku rozmixujte se zbylým špenátem dohladka. Vraťte do hrnce, ohřejte, osolte a dokořeňte. Když bude polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru. V miskách můžete dochutit lžící smetany nebo v ní můžete ,utopit‘ pošírovaná vejce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj