×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Španělský ptáček
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Španělský ptáček

Co budu potřebovat

4 plátky z hovězího roštěnce Nyní v akci
sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice
4 plátky šunky Nyní v akci
4 plátky slaniny nebo 4 špalíky oblíbené uzeniny Nyní v akci
2 kyselé okurky Nyní v akci
1 vejce
1 cibule
Na dokončení:
1 lžíce sádla
150 g slaniny Nyní v akci
1 cibule
sůl
pepř
pálivá paprika
250 ml hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek masa položte po plátku šunky a slaniny nebo špalík uzeniny, přidejte půlku okurky, čtvrtku vejce a čtvrtku cibule. Zarolujte a svažte do balíčku – ptáčka. Na rozehřátém sádle osmažte slaninu a pak cibuli. V základu ze všech stran osmahněte ptáčky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a v troubě předehřáté na 180 °C duste doměkka asi hodinu. Vývar dolévejte dle potřeby. Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, podlijte zbytkem vývaru a 15 minut povařte. Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj