Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpanělské ptáčky
Albert logoAlbert logo
  • Španělské ptáčky
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Párek 2 ks
  • Hovězí roštěná plátky 4 ks
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Vejce 1 ks
  • Kyselé okurky 2 ks
  • Cibule 2 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Vývar hovězí 800 ml
  • Hořčice dijonská 5 člž
  • Mouka hladká 1 plž
  • Sůl
  • Rýže
  • Pepř
  • Párek 2 ks
  • Hovězí roštěná plátky 4 ks
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Vejce 1 ks
  • Kyselé okurky 2 ks
  • Cibule 2 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Vývar hovězí 800 ml
  • Hořčice dijonská 5 člž
  • Mouka hladká 1 plž
  • Sůl
  • Rýže
  • Pepř

Příprava

1
Maso naklepejte, každý plátek osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte kouskem párku (rozděleného podélně na 4 díly), vejcem natvrdo (na čtvrtiny), čtvrtkou cibule, okurkou (nakrájenou podélně na půlku) a slaninou. Maso zaviňte a převažte provázkem.
2
Velkou cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a slaninu, přidejte kostičky cibule a opečte. Přidejte závitky a opečte je ze všech stran. Zalijte horkým vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořené, a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas obraťte a podlijte.
3
Ptáčky vyjměte, zvyšte teplotu plotýnky a nechte odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypte mouku, osmahněte ji dozlatova, vmíchejte 2 lžičky hořčice a orestujte. Zalijte zbylým vývarem, případně dolijte vodou či lákem z okurek. Zahuštěnou šťávu prošlehejte metličkou a vařte ji na mírnějším ohni půl hodiny, občas zamíchejte. Jakmile začne vystupovat opět tuk na hladinu a mouka je provařená, přeceďte šťávu přes jemný cedník. Vraťte do ní ptáčky, nechte je prohřát a podávejte, nejlépe s rýží.
1
Maso naklepejte, každý plátek osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte kouskem párku (rozděleného podélně na 4 díly), vejcem natvrdo (na čtvrtiny), čtvrtkou cibule, okurkou (nakrájenou podélně na půlku) a slaninou. Maso zaviňte a převažte provázkem.
2
Velkou cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a slaninu, přidejte kostičky cibule a opečte. Přidejte závitky a opečte je ze všech stran. Zalijte horkým vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořené, a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas obraťte a podlijte.
3
Ptáčky vyjměte, zvyšte teplotu plotýnky a nechte odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypte mouku, osmahněte ji dozlatova, vmíchejte 2 lžičky hořčice a orestujte. Zalijte zbylým vývarem, případně dolijte vodou či lákem z okurek. Zahuštěnou šťávu prošlehejte metličkou a vařte ji na mírnějším ohni půl hodiny, občas zamíchejte. Jakmile začne vystupovat opět tuk na hladinu a mouka je provařená, přeceďte šťávu přes jemný cedník. Vraťte do ní ptáčky, nechte je prohřát a podávejte, nejlépe s rýží.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.