×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Španělské ptáčky
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Španělské ptáčky

Co budu potřebovat

4 plátky hovězí roštěné Nyní v akci
sůl a pepř
3 lžičky dijonské hořčice + 1 lžíce do omáčky
1 párek, rozdělený na 4 díly Nyní v akci
1 vejce natvrdo, na čtvrtiny
1 malá cibule + 1 velká cibule
2 nakládané okurky, na podélné půlky Nyní v akci
4 malé špalíčky slaniny + slanina na kostičky do omáčky Nyní v akci
1 lžíce sádla
800 ml hovězího vývaru, horkého
1 lžíce hladké mouky
rýže k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Maso naklepejte, každý plátek osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte kouskem párku, vejce, čtvrtkou cibule, okurkou a slaninou. Maso zaviňte a převažte je provázkem.
Velkou cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a slaninu, přidejte kostičky cibule a opečte. Přidejte závitky a opečte je ze všech stran. Zalijte vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořené a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas obraťte a podlijte.
Ptáčky vyjměte, zvyšte teplotu plotýnky a nechte odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypte mouku, osmahněte ji dozlatova, vmíchejte lžíci hořčice a orestujte. Zalijte zbylým vývarem, případně dolijte vodou či lákem z okurek. Zahuštěnou šťávu prošlehejte metličkou a vařte ji na mírnějším ohni půl hodiny, občas zamíchejte. Jakmile začne vystupovat opět tuk na hladinu a mouka je provařená, přeceďte šťávu přes jemný cedník. Vraťte do ní ptáčky, nechte je prohřát a podávejte, nejlépe s rýží.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj