×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Španělská bramborová omeleta
30 minut , Předkrm , Střední náročnost , Středomořská ,

Španělská bramborová omeleta

Co budu potřebovat

125 ml olivového oleje Nyní v akci
2 velké brambory AQ Nyní v akci
1 střední červená cibule
5 stroužků česneků
sůl
pepř
5 velkých vajec AQ
1 lžíce čerstvého tymiánu AQ
2 hrsti hladkolisté petrželky AQ

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Olej rozpalte v pánvi o průměru 20 cm. (Myslete na to, že ji budete dávat do trouby, měla by tedy mít kovovou rukojeť.) Přidejte brambory, cibuli a česnek a dobře, ale opatrně promíchejte. Pak opatrně přitlačte ke dnu, přiklopte a na středním plameni duste 10 minut. Odklopte, promíchejte, ochuťte solí a pepřem, znovu přitlačte ke dnu a přiklopené duste dalších 10 minut. Vejce našlehejte s tymiánem a petrželkou, směs osolte a opepřete. Pánev sejměte z ohně, vlijte do ní vaječnou směs a dejte na 5–7 minut zapéct do trouby.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj