Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpaldovodatlové hvězdičky
Albert logoAlbert logo
  • Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky

Špaldovodatlové hvězdičky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience40 porcí

40 porcí
  • Datle sušené 150 g
  • Ořechy lískové 100 g
  • Mouka špaldová 240 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Vanilkový lusk 1 člž
  • Mouka špaldová celozrnná 60 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Javorový sirup BIO 100 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Máslo 210 g
  • Datle sušené 150 g
  • Ořechy lískové 100 g
  • Mouka špaldová 240 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Vanilkový lusk 1 člž
  • Mouka špaldová celozrnná 60 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Javorový sirup BIO 100 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Máslo 210 g

Příprava

1
Nejvíce času zabere příprava oříšků, proto je lepší si je připravit předem. Opražte je 10–15 minut v troubě rozehřáté na 120 °C – začnou vonět, slupička se bude snadno sloupávat. Uvnitř však nesmí být oříšky tmavé. Rukama odstraňte z vychladlých oříšků slupičku a v mixéru je umelte na velmi jemno. Lze je i nastrouhat v mlýnku na strouhanku.
2
Sušené datle nakrájejte na velmi jemné kostičky. Krájejte jen měkké datle, aby pak v pečivu nebyly příliš tvrdé kousky.
3
Všechny ingredience kromě čokolády a 30 g másla smíchejte dohromady a utvořte těsto. Nechte ho odpočinout v ledničce nejméně hodinu, ale klidně i přes noc. (Můžete ho tam nechat klidně i týden.)
4
Po vyjmutí z ledničky nechte chvíli ,ohřát‘ v pokojové teplotě a rukama propracujte. Vyválejte plát (síly tak 4–5 mm). Jde to dobře přes velký mikrotenový sáček. Vykrajujte hvězdičky nebo jiné tvary.
5
Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 160 °C cca 10 minut. Po vyndání z trouby budou hvězdičky měkké, proto je nechte na plechu zchladnout, čímž zatuhnou a zpevní se.
6
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni klasicky rozpusťte nalámanou čokoládu, vmíchejte pokrájených 30 g másla a důkladně promíchejte, abyste získali krásně hladkou polevu.
7
Vychladlé hvězdičky obalujte v čokoládové polevě a ozdobte buď drcenými, nebo rozpůlenými oříšky (nejlépe předem opraženými a oloupanými).
1
Nejvíce času zabere příprava oříšků, proto je lepší si je připravit předem. Opražte je 10–15 minut v troubě rozehřáté na 120 °C – začnou vonět, slupička se bude snadno sloupávat. Uvnitř však nesmí být oříšky tmavé. Rukama odstraňte z vychladlých oříšků slupičku a v mixéru je umelte na velmi jemno. Lze je i nastrouhat v mlýnku na strouhanku.
2
Sušené datle nakrájejte na velmi jemné kostičky. Krájejte jen měkké datle, aby pak v pečivu nebyly příliš tvrdé kousky.
3
Všechny ingredience kromě čokolády a 30 g másla smíchejte dohromady a utvořte těsto. Nechte ho odpočinout v ledničce nejméně hodinu, ale klidně i přes noc. (Můžete ho tam nechat klidně i týden.)
4
Po vyjmutí z ledničky nechte chvíli ,ohřát‘ v pokojové teplotě a rukama propracujte. Vyválejte plát (síly tak 4–5 mm). Jde to dobře přes velký mikrotenový sáček. Vykrajujte hvězdičky nebo jiné tvary.
5
Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 160 °C cca 10 minut. Po vyndání z trouby budou hvězdičky měkké, proto je nechte na plechu zchladnout, čímž zatuhnou a zpevní se.
6
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni klasicky rozpusťte nalámanou čokoládu, vmíchejte pokrájených 30 g másla a důkladně promíchejte, abyste získali krásně hladkou polevu.
7
Vychladlé hvězdičky obalujte v čokoládové polevě a ozdobte buď drcenými, nebo rozpůlenými oříšky (nejlépe předem opraženými a oloupanými).

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.