×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špaldová pizza
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Špaldová pizza

Co budu potřebovat

135 g (hrnek) hladké špaldové mouky
špetka soli
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
Na ozdobu
150 g zakysané smetany
5 g česneku
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
125 g mozzarelly Nyní v akci
70 g goudy Nyní v akci
15 g sušených rajčat
1 chilli paprička (lze vynechat)

Jak na to?

Mouku smíchejte se solí, olejem, asi ½ hrnku vlažné vody (raději méně a podle lepivosti těsta přilévejte).
Vypracujte vláčné, nelepivé těsto, se kterým se dobře pracuje. Plech vyložte pečicím papírem, na něj postupně dlaněmi roztáhněte těsto. Základ pizzy potřete zakysanou smetanou smíchanou s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem. Navrch dejte kousky mozzarelly, goudy, nasekaná sušená rajčata a kousky chilli papričky. Pečte 20 minut při 180 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj