×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špagety se slaninou, smetanou a bazalkou
15 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Pro gurmány , Něco lehkého , Vaření ,

Špagety se slaninou, smetanou a bazalkou

Co budu potřebovat

400 g špaget AQ Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje AQ Nyní v akci
2 červené chilli, nasekané
6 plátků anglické slaniny AQ, nakrájené Nyní v akci
čerstvá bazalka, nasekaná
čerstvě mletý pepř
100 g smetanového sýru AQ Nyní v akci
100 g zakysané smetany AQ
parmazán na posypání

Jak na to?

Italská kuchyně je pestrá a svěží. Ideální během letních měsíců. Recept na špagety se slaninou, smetanou a bazalkou se však hodí kdykoliv.

1) Špagety uvařte dle návodu na obalu. Ideální jsou al dente neboli na skus.

2) Na oleji opečte chilli a slaninu – asi 4 minuty.

3) Nechte chvilku vychladnout a do směsi zamíchejte bazalku (množství podle vaší chuti), pepř a smetanový sýr dohladka utřený se zakysanou smetanou.

4) Uvařené a scezené špagety dejte do mísy, polijte je směsí z pánve, dobře promíchejte a nakonec posypte parmazánem.

Tip do kuchyně

 

Špagety můžete před podáváním zakápnout ještě kapkou dobrého olivového oleje.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj