×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Bezmasé , Něco lehkého , Vaření ,

Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu

Co budu potřebovat

400 g špaget BASIC
sůl
1 balení ricotty
hobliny parmazánu a lístky bazalky
na ozdobení
Na pesto
½ hrnku čerstvé bazalky AQ
2–5 stroužků česneku AQ
¼ hrnku loupaných mandlí Nyní v akci
¼ hrnku strouhaného parmazánu
2 lžíce citronové šťávy + klínky citronu Nyní v akci
2 lžíce panenského olivového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou klasikou a připravte si špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.

1) Bazalku, česnek, mandle a parmazán pomocí tyčového mixéru rozmixujte, přidejte citronovou šťávu, olej a mixujte dohladka.

2) Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente.

3) Pesto smíchejte v míse s ricottou, podle potřeby nařeďte pár lžícemi vody z těstovin.

4) Těstoviny sceďte a promíchejte s ricottovou směsí.

5) Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou, s klínky citronu.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i jiné sýry kromě parmazánu - například pecorino.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj