×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špagety s rajčaty, olivami a chilli
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Chuťovky , Něco lehkého , Vaření ,

Špagety s rajčaty, olivami a chilli

Co budu potřebovat

1 ciabatta
100 ml olivového oleje AQ Nyní v akci
1 lžíce nasekaných tymiánových lístků + větvička na ozdobu
400 g špaget AQ + sůl Nyní v akci
2 červené cibule, tence pokrájené
4 stroužky česneku špetka chilli
1 velké rajče AQ Nyní v akci
12 filetů z ančoviček, naložených v oleji Nyní v akci
100 ml omáčky na těstoviny s česnekem AQ Nyní v akci
200 g černých oliv Nyní v akci

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2) Ciabattu natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky, nasypte je na plech a pokapejte 60 ml oleje, posypte tymiánem a dejte na 5 až 10 minut péct, aby krásně zezlátly.

3) Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly pevné na skus neboli al dente.

4) Zbylých 40 ml oleje rozehřejte v pánvi s vyš¬ším okrajem, přidejte cibuli a česnek a 4 minuty opékejte, přidejte špetku chilli, rajče pokrájené na malé kousky, najemno nasekané ančovičky, omáčku i okapané olivy.

5) Prohřejte a vmíchejte špagety, aby se omáčkou krásně obalily. Servírujte s opečenou ciabattou.

Tip do kuchyně

 

Další italskou inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj