×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špagety carbonara
25 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Vaření ,

Špagety carbonara

Co budu potřebovat

500 g špaget Nyní v akci
sůl, pepř
25 g sádla
25 g másla
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 stroužek česneku, na plátky
100 g pancetty v celku, na malé kostičky či špalíky
5 lžic suchého bílého vína
5 vajec
100 g čerstvě strouhaného parmazánu
3 lžíce jemně nasekané petrželky

Jak na to?

Špagety uvařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente čili na skus. Mezitím ve velké pánvi s vyšším okrajem naráz rozehřejte sádlo, máslo a olej. Přidejte plátky česneku a pancettu a opékejte dokřupava. Jakmile česnek začne hnědnout, vyhoďte ho, naopak vlijte víno a nechte jen mírně odpařit.
Vejce vyklepněte do velké mísy a lehce je našlehejte s parmazánem, petrželkou, solí a pepřem. Špagety sceďte, osušte a dejte do mísy k vejcím a promíchejte, aby se jimi obalily. Pak přidejte pancettu z pánve, posypte petrželkou a ihned podávejte.

Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj