×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špagety alla putanesca
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Pro gurmány , Něco lehkého , Vaření ,

Špagety alla putanesca

Co budu potřebovat

450 g rajčat Nyní v akci
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
3 nadrobno nasekané stroužky česneku
10 filetů z ančoviček
140 g nakrájených černých oliv bez pecek Nyní v akci
1 lžíce kaparů
pepř
sůl
400 g špaget
parmazán, najemno strouhaný
lístky bazalky na ozdobu

Jak na to?

Nechte se inspirovat kouzlem lehké italské kuchyně a připravte si lahodné špagety alla putanesca s rajčaty a ančovičkami.

1) Rajčata omyjte, vykrojte stopku a na opačném konci „vyřízněte“ křížek.

2) Dejte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 30–45 vteřin máčet, pak rajčata vyjměte lžící, ponořte do studené vody a koncem nožíku je oloupejte.

3) Rozčtvrťte a zbylé kusy pokrájejte na kostičky.

4) V hrnci rozpalte olej, a pak na něm pozvolna osmahněte česnek, stáhněte plamen, přidejte ančovičky a vařečkou je rozmělněte.

5) Zamíchejte, přidejte olivy, kapary a rajčata. Ochuťte pepřem a solí a nechte půl hodiny dusit. Občas zamíchejte.

6) Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu na způsob al dente neboli na skus.

7) Sceďte a promíchejte je s rajčatovou omáčkou. Posypte parmazánem a ozdobte bazalkou.

Tip do kuchyně

 

Správní Italové zkoušejí, jestli už jsou špagety dost vařené, tak, že jednu hodí na zeď. Když se udrží, je hotová. Těstoviny mají být vařené al dente, tedy na stisk zubů – na povrchu měkké, ale uvnitř tuhé. Dobří italští kuchaři tvrdí, že voda na těstoviny se má osolit až ve chvíli, kdy začne vřít.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj