×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Snídaně z lásky
15 minut , Dezert , Nízká náročnost , Česká ,

Snídaně z lásky

Co budu potřebovat

1 větší plátek toustového chleba
2–3 lžičky másla + na pomazání vykrajovátka
1 vejce
sůl, pepř
2 nasucho vypečené plátky slaniny Nyní v akci
džus k podávání

Jak na to?

Toustový chleba položte na větší prkénko a pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce z něj vykrojte střed. Máslo rozpusťte v malé pánvičce na středním plameni a pak na něm z obou stran opečte vyříznutý chléb i vykrojené srdce. Vykrajovátko potřete máslem, dejte na pánev a vyklepněte do něj vejce. Pánev přiklopte a opékejte dvě až tři minuty, aby byl bílek pevný. Vykrajovátko sejměte pomocí chňapky, vaječné srdce přendejte na talíř a opatrně na něj nasaďte opečený chleba. Vejce osolte a opepřete. Podávejte s opečenými plátky slaniny, chlebovým srdcem a pomerančovým džusem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj