×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sněženkový dort
90 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Sněženkový dort

Co budu potřebovat

175 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
špetka soli
175 g másla
160 g světlého třtinového cukru Nyní v akci
3 vejce
mléko Nyní v akci
borůvkový džem Nyní v akci
strouhaný kokos Nyní v akci
1 celý kokos Nyní v akci
Na krém:
500 g polotučného tvarohu
250 g mascarpone
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
2 lžíce citronové šťávy
1 kelímek smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Máslo utřete s cukrem a vejci do světlé a nadýchané směsi. Pak obojí spojte v hladké těsto. Nalijte do formy o průměru 22 cm a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi půl hodiny nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
2. Korpus nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a nechte zcela vychladnout. Pak jej horizontálně rozřízněte, ideálně na tři pláty, postačí však klidně na dva. Všechny je pokropte mlékem a potřete vrstvou marmelády.
3. Udělejte krém. První čtyři na něj potřebné ingredience vidličkou lehce našlehejte v míse. Smetanu dotuha ušlehejte a pak ji opatrně vmíchejte k tvarohovému základu. Na spodní korpus namažte část krému, přiklopte dalším korpusem, opět potřete (případně dejte poslední korpus) a vršek potřete krémem. Nakonec krémem potřete rovněž boky, aby byl dort celý zahalený v bílém. Vršek posypte strouhaným kokosem a boky kokosovými hoblinami z čerstvého kokosového ořechu. Dort ozdobte papíro­vými sněženkami. Návod, jak je doma vyrobit, najdete v rubrice Rady a nápady.
Tip - Strouhaný kokos bude na dortu připomínat čerstvě napadaný sníh.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj