×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sněhové pusinky s citronovou pěnou
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká , Cukroví , Pečení ,

Sněhové pusinky s citronovou pěnou

Co budu potřebovat

3 vejce BASIC, bílky a žloutky odděleně
110 g krupicového cukru
2 lžíce citronové kůry
125 ml smetany ke šlehání BASIC
60 ml citronové šťávy
karamelizované citrony
Na vanilkové pusinky:
4 bílky
300 g krupicového cukru
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 120 °C a udělejte vanilkové pusinky. Bílky vyšlehejte do polotuha, postupně a na střídačku přisypávejte cukr a přidávejte ocet a extrakt a poté nad párou ušlehejte do tuhé a lesklé směsi. Přendejte ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem „nakreslete“ 8 pusinek o průměru 10 cm. Pečte (sušte) půl hodiny.

2) Na pěnu dejte žloutky, cukr a citronovou kůru do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s probublávající vodou a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 3 až 4 minuty do husté a světlé pěny. Nechte zchladnout.

3) Mezitím ušlehejte bílky i smetanu dotuha – každé zvlášť. Poté bílky, šlehačku i citronovou šťávu vmíchejte ke žloutkové směsi a 1 hodinu chlaďte.

4) Pusinky po dvou spojujte pěnou, zdobte kolečky karamelizovaných citronů.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše recepty na sněhové pusinky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj