×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sněhobílý třípatrový dort
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Sněhobílý třípatrový dort

Co budu potřebovat

máslo Nyní v akci
hrubá mouka
150 ml mléka Nyní v akci
1 litr smetany ke šlehání
2 kelímky zakysané smetany Nyní v akci
3 sáčky vanilkového cukru
Na spodní korpus:
9 vajec
2–3 sáčky vanilkového cukru
240 g krupicového cukru Nyní v akci
300 g hladké mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
12 lžic slunečnicového oleje Nyní v akci
Na prostřední korpus:
6 vajec
11/2–2 sáčky vanilkového cukru
160 g krupicového cukru Nyní v akci
200 g hladké mouky
kypřicí prášek do pečiva
8 lžic slunečnicového oleje Nyní v akci
Na horní korpus:
3 vejce
1 sáček vanilkového cukru
80 g krupicového cukru Nyní v akci
100 g hladké mouky
kypřicí prášek do pečiva
4 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
Na bílkový krém:
440 g krupicového cukru Nyní v akci
6 bílků
2 sáčky vanilkového cukru
Na modelovací hmotu:
200 g sušeného polotučného mléka
100 g moučkového cukru
1 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
1 lžička medu Nyní v akci
mandlové aroma

Jak na to?

1. Nejprve upečte jednotlivé korpusy. Největší (spodní) ve formě o průměru 30 cm, prostřední ve formě o průměru 24 cm a nejmenší ve formě o průměru 16 cm. Formy vždy nejprve vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto na jednotlivé korpusy získáte vždy stejným postupem: nejprve vyšlehejte žloutky s vanilkovým cukrem do nadýchané světlejší hmoty, bílky vyšlehejte dotuha, pak je promíchejte s krupicovým cukrem a obě hmoty spojte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, přidejte k vaječnému základu a nakonec do něj vmíchejte i olej. Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Největší korpus asi 35 minut, prostřední 25 minut a nejmenší 20 minut.
2. Korpusy nechte zcela vychladnout, pak je horizontálně rozřízněte na tři díly, všechny zlehka pokropte mlékem, spodní vždy pomažte středně silnou vrstvou ušlehané smetany ke šlehání smíchané se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem, zakryjte druhým dílem, opět namažte smetanovou směsí a navrch posaďte poslední díl. Seshora jej můžete pomocí mašlovačky opět potřít mlékem.
3. Korpusy sestavte na sebe – pomocí brček a papírového talířku.
4. Nakonec dort potřete bílkovým krémem. Získáte ho jednoduše: 120 ml vody nalijte do hrnce, přidejte cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 3 minuty. Z bílků ušlehejte ne úplně tuhý sníh a pak k němu postupně přidávejte svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehejte v tuhý sníh.
5. Udělejte modelovací hmotu. Sušené mléko nasypte spolu s moučkovým cukrem do mísy. Přidejte olej nebo med, mandlové aroma, promíchejte a po kapkách přidávejte vodu, důkladně promíchávejte, abyste získali pevnou modelovací hmotu. Buďte trpěliví a vody nepřilijte moc, aby byla hmota pevná. Z rozválené hmoty pak vyřízněte ptáčky a ozdobte jimi dort. Obrysy ptáčků najdete na www.albert.cz/svatebnidort. Stačí je vytisknout, vystřihnout, přiložit ke hmotě a ptáčky vyříznout.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj