×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažený sýr s bramborem
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Smažení ,

Smažený sýr s bramborem

Co budu potřebovat

4 plátky 30% eidamu Nyní v akci
hladká mouka
2 vejce
strouhanka smíchaná s polohrubou moukou v poměru 2:1
150 g přepuštěného másla Nyní v akci
vařené brambory Nyní v akci
tatarská omáčka

Jak na to?

Plátky eidamu obalte nejprve vždy v hladké mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec obalte ve směsi strouhanky a polohrubé mouky. Směs strouhanky a polohrubé mouky zabrání, aby sýr vytekl a zároveň nebudete mít na sýru strouhanky moc a nemusíte jej obalovat opakovaně. Obalené plátky pak smažte ve vyšší vrstvě přepuštěného másla. Podávejte s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Jak udělat přepuštěné máslo:
Krok 1: Kostku másla až dvě dejte do rendlíku, ideálně silnostěnného, plamen nechte velmi slabý a máslo zahřívejte.
Krok 2: Nechte odpařit nadbytečnou vodu, pěnu sbírejte, dokud nezůstane v rendlíku pouze čistý mléčný tuk, zlatavě průzračná kapalina. Dávejte pozor, abyste máslo nepřipálili. Pěnu můžete použít k maštění šišek s mákem, taštiček, nebo do buchet.
Krok 3: Přelijte přes gázu do čisté suché skleničky a nechte zchladnout.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 11,90 cena před slevou: 14,90
    sleva: −20 %
  • současná cena: 23,90 cena před slevou: 29,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj