×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažený kapr
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Vánoce , Smažení ,

Smažený kapr

Co budu potřebovat

4 porce kapra
sůl a mletý bílý pepř
šťáva z 1 citronu Nyní v akci
2 vejce
hladká mouka na obalení
strouhanka na obalení
olej na smažení Nyní v akci
2 lžíce sádla
klínky citronu k podávání

Jak na to?

Kapra z obou stran osolte a opepřete. Z obou stran porce vydatně pokapejte citronovou šťávou, přikryjte potravinářskou fólií a dejte odležet do lednice.
V misce prošlehejte vejce a osolte je. Na talíř nasypte trochu osolené a opepřené mouky a do třetí misky dejte strouhanku. Porce kapra obalujte nejdřív v mouce, potom ve vejcích a nakonec je protáhněte strouhankou.
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte vyšší vrstvu oleje se sádlem. Vkládejte do něj porce kapra a smažte je z obou stran dozlatova. Osmaženou rybu odkládejte na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk. Podávejte s citronem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj