×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažený kapr
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Smažení ,

Smažený kapr

Co budu potřebovat

1 menší kapr, upravený na filety
sůl
1 litru mléka Nyní v akci
100 g hladké mouky
2 vejce
4 housky
hrst hladkolisté petrželky
hrst sezamových semínek
slunečnicový olej
citron

Jak na to?

Kapří filety naložím na hodinu do mléka, vyndám je a pečlivě osuším. Osolím z obou stran, obalím v mouce, pak v pěkně našlehaných a osolených vejcích, nakonec v čerstvé strouhance. Tu si obvykle rozdělím na tři díly – jeden je bez přísad, ke druhému přidám čerstvou petrželku a do třetího sezamová semínka. Filety smažím 4–5 minut na každé straně v hodně rozpáleném oleji, kterým nešetřím – ryba by v něm měla plavat, aby tak kupodivu nenasákla tolik oleje. Filety vyndávám na vrstvu kuchyňského papíru, který odsaje přebytečný tuk. Podávám s citronem, který si každý na svoji porci

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj