×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažené jarní závitky
30 minut , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Smažení ,

Smažené jarní závitky

Co budu potřebovat

1 velká cibule
slunečnicový olej na smažení Nyní v akci
1 mrkev
1 sklenička bambusových výhonků
1 hlávky bílého zelí
100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) Nyní v akci
sůl, pepř
1 čerstvá chilli paprička
1 balení rýžových papírů
sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Jak na to?

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky. Promíchejte, přidejte jemně nakrouhané zelí a po dalších třech až pěti minutách i mleté maso. Míchejte a vařečkou maso co nejvíc narušujte, abyste se zbavili velkých hrudek. Směs podle chuti osolte a opepřete, přidejte chilli papričku a nechte mírně zchladnout.
2. Rýžový papír namočte do teplé vody a nechte jej podle návodu na obalu změknout, obvykle to trvá dvě minuty. Pak papír přeneste na utěrku, na každé kolo dejte část směsi z pánve, stočte do závitku, konce promáčkněte dovnitř a smažte ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s chilli omáčkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj