×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažené banány obalované v kokosu
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Asijská , Smažení ,

Smažené banány obalované v kokosu

Co budu potřebovat

300 g hladké mouky + na obalování
1 menší lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
500 ml sodovky nebo jemně perlivé vody
85 g strouhaného kokosu
3 velké banány
750 ml slunečnicového oleje Nyní v akci
moučkový cukr na posypání
Na karamelovou omáčku:
200 g jemnějšího tmavého cukru
125 ml smetany
100 g másla, nakrájeného Nyní v akci

Jak na to?

1. Všechny ingredience na karamelovou omáčku dejte do rendlíku a na středním plameni čtyři až pět minut zahřívejte, abyste získali hladkou směs.
2. Do mísy přesypte hladkou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přilijte sodovku či perlivou vodu a vymíchejte do hladkého těstíčka
3. Do hlubokých talířů nasypte mouku a kokos na obalování.
4. Olej rozpalte na středním plameni, banány pokrájejte na silnější špalíky a postupně je obalujte nejprve v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhaném kokosu. Smažte je ve vysoké vrstvě oleje jednu až dvě minuty, nebo dokud nezezlátnou.
5. Nechte okapat na talíři vyloženém kuchyňským papírem. Podávejte s karamelovou omáčkou a pocukrované.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj