×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažená rýže
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Asijská , Smažení ,

Smažená rýže

Co budu potřebovat

150–200 g špeku, nakrájeného na malé kostičky
1 velká cibule, nasekaná najemno
1 velká červená paprika, zbavená osemení, pokrájená na drobné kostičky Nyní v akci
2 vejce
200 g mraženého hrášku
1 lžičky koření pěti vůní – viz tip Nyní v akci
2 chilli papričky
2 sáčky rýže Nyní v akci
sezamová semínka
a kolečka jarní cibulky

Jak na to?

Rozpalte pánev wok, přidejte pokrájený špek a nasucho jej vyškvařte – musí pustit tuk i vůni. Pak špek vyjměte z pánve (nejlépe děrovanou naběračkou), abyste odebrali jen maso a vyškvařený tuk ve woku zůstal. Na něm připravte cibuli – smažte ji, dokud nebude krásně hnědá a křupavá. Poté cibuli přendejte na talířek vyložený ubrouskem a do pánve vraťte špek, přidejte papriku a za stálého míchání ji nechte dvě až tři minuty zavadnout. Poté do pánve rozklepněte vejce a mícháním jimi obalte všechny ingredience v pánvi (na podkladu nesmí vytvořit míchaná vejce). Vsypte hrášek a koření, promíchejte tak, aby se ingredience nelepily dohromady, vmíchejte uvařenou sypkou rýži a chvíli ještě společně smažte. Servírujte posypané sezamem a cibulkou.
Tip - Jak doma připravit koření pěti vůní. Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Obsahuje badyán, fenykl, skořici, hřebíček a pepř. Někdy se ještě doplňuje zázvorem a kardamomem. Získáte ji, když na prášek rozemelete 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj