×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažená pošírovaná vejce se salátem
40 minut , Svačina , Střední náročnost ,

Smažená pošírovaná vejce se salátem

Co budu potřebovat

1 lžíce bílého vinného octa
8 vajec
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná, osolená
200 g strouhanky z čerstvého toustového chleba
olej na smažení Nyní v akci
NA SALÁT
1 balení mixu čerstvých salátů
½ lžíce tekutého medu Nyní v akci
2 lžičky dijonské hořčice
3 lžičky citronové šťávy Nyní v akci
60 ml olivového oleje Nyní v akci
sůl a pepř

Jak na to?

V hlubším hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní vinný ocet a stáhněte plamen, aby se na hladině objevila jen sem tam bublina. Vařečkou vytvořte vír a nechte do něj z naběračky vklouznout rozklepnuté vejce. Vařte 2 minuty, potom vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte ho do misky s ledovou vodou. Slijte a odložte na papírovou utěrku. Stejným způsobem připravte i zbývající vejce. Pošírovaná vejce poprašte moukou, ponořte do prošlehaných osolených vajíček a obalte ve strouhance. Smažte jen minutu – aby žloutek zůstal tekutý – ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje. Vyjměte a odložte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Salát omyjte a osušte. V misce dobře prošlehejte všechny ingredience. Zálivku promíchejte se salátem. Rozdělte salát na talíře a navrh položte smažená vejce.
Jako přílohu podávejte bílé pečivo.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj