×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Smažená kuřecí stehna s harissovou majonézou
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Smažení ,

Smažená kuřecí stehna s harissovou majonézou

Co budu potřebovat

4 kuřecí stehna a 4 křidýlka Nyní v akci
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 snítky tymiánu
po 2 lžičkách soli, chilli a oblíbeného
grilovacího koření
100 g majonézy Nyní v akci
1 lžička harissy
300 g hladké mouky
300 ml podmáslí
slunečnicový olej na smažení Nyní v akci
Na zelný salát
½ hlávky bílého zelí, nakrouhaného
na tenké proužky
malý svazek pažitky, nakrájený
1 jarní cibulka, nasekaná najemno
1 lžíce nakrájeného kopru
1 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
1 lžíce vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
165 ml olivového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Stehna rozkrojte na horní a dolní část, z křidýlek odstraňte špičky. Kuřecí díly vložte do velkého hrnce s těžkým dnem, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přidejte česnek, tymián a 1 lžičku soli. Vařte asi 10–15 minut, až bude kuře uvařené. Stáhněte z ohně a nechte asi ½ hodiny chladnout ve vývaru.
Mezitím v malé misce smíchejte majonézu s paprikovou pastou harissa a důkladně prošlehejte. Uložte do ledničky.
V jiné misce smíchejte mouku se lžičkou soli a veškerým kořením. Vyjměte kuře z vývaru. Podmáslí nalijte do misky a postupně v něm namáčejte kuřecí díly.
Potom je obalte v kořeněné mouce. V hlubší pánvi rozehřejte olej a postupně do něj vkládejte kuřecí kousky a smažte je ze všech stran dozlatova. Osmažené kuře odkládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
Na zelný salát smíchejte v míse zelí, pažitku, jarní cibulku a kopr.
Prošlehejte citronovou šťávu, vinný ocet, hořčici a olej. Osolte a zálivku promíchejte se zeleninou a bylinkami. Ke kuřeti podávejte zelný salát a vychlazenou harissovou majonézu.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 59,90 cena před slevou: 79,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj