×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Šlehačkové dortíčky
20 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Šlehačkové dortíčky

Co budu potřebovat

200 g másla, změklého + na vymazání
hrubá mouka na vysypání
200 g třtinového cukru Nyní v akci
3 vejce
140 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva Nyní v akci
50 g vanilkového pudinkového prášku
2 kelímky smetany ke šlehání
300 g jahod, pokrájených na plátky
5–6 lžic jahodové marmelády

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte a moukou vysypte čtvercový plech o hraně 30 cm. Smíchejte máslo, cukr, vajíčka, mouku, prášek do pečiva a pudinkový prášek do hladké a nadýchané hmoty. Přendejte ji do pekáčku a dejte na pětadvacet až třicet minut péct. Vychlaďte, vyklopte, horizontálně rozřízněte a nakrájejte na šestnáct kostiček. Každou odklopte, spodní díly pomažte dotuha ušlehanou smetanou, poklaďte plátky jahod, přiklopte, potřete marmeládou a ozdobte šlehačkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj