×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada
90 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Z plechu , Párty , Pečení ,

Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada

Co budu potřebovat

2 pláty listového těsta Nyní v akci
1 žloutek
2 lžíce mléka Nyní v akci
2 lžičky máku
hrubá mořská sůl, pepř
kečup k podávání Nyní v akci
Na náplň:
po 1 lžíci olivového oleje a másla Nyní v akci
2 velké cibule, nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžička sušeného oregana
280 g suchého salámu, na kolečka Nyní v akci
300 g prosciutta nebo šunky Nyní v akci
1 sklenička nakládaných paprik, okapaných, nakrájených Nyní v akci
4 koule mozzarelly, nakrájené na plátky, vykapané na cedníku Nyní v akci
20 černých oliv, přepůlených. Nyní v akci

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte náplň: Olej a máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a na slabém plameni ji nechte zhnědnout. Trvá to okolo 10 minut. Na poslední 3 minuty vmíchejte i česnek a oregano. Směs poté podle chuti osolte, opepřete a dejte stranou.

2) Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pláty listového těsta rozložte na pracovní plochu jeden za druhým, aby se zhruba 1,5 cm překrývaly. U jednoho konce vykrojte trojúhelník 10 x 10 x 14 cm, který vám poslouží na tvorbu ocasu. Odřezky nechte na jazyk a oči.

3) Žloutek rozmíchejte s mlékem a potřete jím všechny spoje těsta. Pak na těsto rozprostřete cibuli, kolečka salámu, prosciutto, proužky paprik, plátky mozzarelly a posypte olivami. Poté těsto těsně zarolujte. Přeneste na pečicí plech, vytvarujte do zakrouceného hada, na jednu stranu přilepte ocas, na druhou jazyk a oči.

4) Celého hada potřete zbytkem vaječné směsi a povrch v pruzích posypte mákem a solí. Pečte 30 až 40 minut.

Tip do kuchyně

 

Náplně můžete libovolně měnit podle toho, co máte rádi. Můžete například zvolit kombinaci špenátu, česneku, slaniny a parmazánu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj