×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Slaný štrúdl s bramborami a klobáskou
60 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Česká , Z plechu , Pečení ,

Slaný štrúdl s bramborami a klobáskou

Co budu potřebovat

400 g zbylých vařených brambor AQ Nyní v akci
1 pórek, najemno nasekaný
2 lžíce strouhaného křenu AQ
5 vrchovatých lžic zakysané smetany
200 g klobásy, na tenká kolečka, případně nudličky šunky Nyní v akci
špetka sušeného tymiánu, sůl, pepř
500 g listového těsta AQ Nyní v akci
1 lžíce mléka ES Nyní v akci

Jak na to?

Máte rádi slaný štrúdl? Vyzkoušejte naši variantu s bramborami a klobáskou?

1) Troubu rozpalte na 220 °C.

2) Brambory nakrájejte na malé kostičky.

3) Pórek 3 minuty povařte ve vroucí vodě a pak jej osušte.

4) Obojí smíchejte spolu s křenem, zakysanou smetanou, klobásou a tymiánem. Podle chuti osolte a opepřete.

5) Listové těsto rozválejte, naplňte směsí, zabalte, potřete mlékem a pečte 45 minut při teplotě 180 °C.

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé. Výborný je štrúdl ale i za studena.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj