×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Slaný polentový koláč se špenátem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Slaný polentový koláč se špenátem

Co budu potřebovat

250 ml mléka Nyní v akci
½ hrnku polenty ABio
30 g másla
10 g parmazánu
sůl
pepř
150 g čerstvého špenátu
1 malá červená cibule
6 vajec
125 ml smetany
70 g kozího sýru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu o průměru cca 20 cm lehce vymažte máslem. Dno můžete navíc i vyložit pečicím papírem.
2. Do hrnce nalijte 250 ml vody, přilijte mléko a přiveďte k varu. Postupně přisypávejte polentu a promíchávejte, aby se nedělaly hrudky. Snižte plamen a vařečkou míchejte dalších 5 minut. Sejměte z ohně a do horké polenty vmíchejte máslo, parmazán a podle chuti osolte a opepřete. Poté polentu přendejte do formy, na ni rozložte špenát a kousky cibule. Vajíčka našlehejte ve smetaně, osolte a směsí přelijte základ koláče. Navrch rozdrobte kozí sýr a pečte asi 40 minut.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj