×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Slaný koláč se špenátovou náplní
90 minut , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Slaný koláč se špenátovou náplní

Co budu potřebovat

400 g listového těsta Albert Quality Nyní v akci
3–4 lžíce olivového oleje Albert Quality Nyní v akci
1 nakrájená cibule Albert Quality
1 rozmačkaný stroužek česneku
175 g omytého špenátu Albert Quality
150 g ryby (například pangasius) Nyní v akci
4 vejce
½ balení balkánského sýra Albert Quality
4 lžíce bílého jogurtu Albert Quality Nyní v akci
6 lžic mléka Nyní v akci
2 šálky rýže Albert Quality Nyní v akci
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Tence vyváleným těstem vyložte formu nebo zapékací misku. Dno propíchejte vidličkou a pečte, až těsto bude mít světle hnědou barvu. Na pánvi na oleji opečte krátce česnek a cibuli. Špenát nasekejte. Ve větší míse rozšlehejte vejce, přidejte špenát, balkánský sýr, jogurt, mléko a orestovaný česnek s cibulí. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na těsto nasypte rovnoměrnou vrstvu rýže, poklaďte ji na kousky nakrájenou rybou a špenátovo-sýrovou směsí. Pečte cca 30–40 minut, až koláč lehce zhnědne. Můžete servírovat teplý nebo vychladlý. Na závěr můžete koláč dozdobit ještě kousky balkánského sýra.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj