×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Slaný koláč s hermelínem
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Pečení ,

Slaný koláč s hermelínem

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
3 cibule, nakrájené na plátky
1 lžíce tmavého cukru Nyní v akci
2 lžíce balzamikového octa sůl a pepř
1 plát listového těsta
2 hermelíny, nakrájené na kostky Nyní v akci
60 g modrého sýra, rozdrobeného Nyní v akci
hrst tymiánových lístků

Jak na to?

Na rozpáleném oleji opékejte v pánvi cibuli 10 minut. Přidejte cukr, balzamikový ocet, sůl a pepř. Stáhněte plamen a pokračujte v opékaní dalších 20–25 minut, až cibule zkaramelizuje. Z listového těsta vytvořte tři menší koláče, dejte je na plech, propíchejte vidličkou, rozložte na ně cibuli, oba sýry a posypejte tymiánem. Pečte 18–20 minut v troubě rozehřáté na 200 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj