×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Slaninovo-čedarový míč
120 minut a více , Předkrm , Nízká náročnost , Česká ,

Slaninovo-čedarový míč

Co budu potřebovat

220 g čedaru, jemně strouhaného
220 g smetanového sýru Nyní v akci
1 červená nakládaná paprika, na malé kostičky Nyní v akci
2–3 lžíce meruňkové marmelády
1 lžíce mléka Nyní v akci
11⁄2 lžičky worcesterské omáčky
¼ lžičky tabasca
15 plátků slaniny, nasucho vysmažené, nakrájené na kousky Nyní v akci
hrst sekaných pistácií
slané kulaté krekry k podávání

Jak na to?

Čedar smíchejte se smetanovým sýrem a nechte půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Pak k sýrům vmíchejte kousky papriky, marmeládu, mléko, worcester a tabasco a rozmixujte. Dejte na dvě hodiny do lednice. Vmíchejte dvě třetiny slaniny a ze směsi udělejte velkou kouli nebo několik malých. Zbylou slaninu promíchejte s pistáciemi a ve směsi míč obalte. Podávejte se slanými krekry nebo darujte na papírovém tácku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj