×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Slané masové muffiny s brambory
60 minut , Předkrm , Střední náročnost , Americká , Chuťovky , Piknik , Pečení ,

Slané masové muffiny s brambory

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
3 stroužky česneku
70 g čerstvé strouhanky
60 ml mléka Nyní v akci
hrst tymiánových lístků AQ
70 g rajčatového protlaku AQ
60 ml worcesterské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 vejce
600 g mletého masa AQ
75 g strouhané mrkve ABio
Sůl
pepř
800 g rozšťouchaných vařených brambor Nyní v akci

Jak na to?

Už jste někdy vyzkoušeli slané muffiny? Naše masové muffiny zapečené s bramborem jsou skvělou chuťovkou, kterou si můžete připravit i jen tak k večeři.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a čes­nek a opékejte 5–7 minut.

3) Pak nechte zchladnout.

4) Ve velké míse smíchejte strouhanku a mléko a nechte 5 minut odpočívat, aby strouhanka nasákla co nejvíce tekutiny.

5) Pak do mísy přidejte zchladlou směs z pánve, tymián, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, hořčici, vejce, maso a mrkev. Dobře promíchejte a po­dle chuti osolte a opepřete.

6) Pak směs rozdělte do 6 dobře vymazaných forem na muffiny (každá o objemu 180 ml) a pečte 20 minut.

7) Pak na každý dejte část mačkaných brambor a 8–10 minut opékejte pod grilem.

Tip do kuchyně

 

Muffiny podávejte ještě teplé. Můžete je ale zabalit a vzít s sebou na piknik.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj