×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Slané dýňové koláčky
60 minut , Předkrm , Vysoká náročnost , Česká , Pečení ,

Slané dýňové koláčky

Co budu potřebovat

500 g máslové dýně
525 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
sůl
pepř
185 ml mléka Nyní v akci
40 g parmazánu
60 g čedaru
4 plátky slaniny Nyní v akci
rozmarýn

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Do hrnce s napařováčkem nalijte vodu, vyložte ho pečicím papírem, na něj položte kousky oloupané dýně, přiklopte a nechte 10–12 minut vařit, aby dýně změkla. Pak ji přendejte do velké mísy a spolu s moukou, kypřicím práškem, solí a pepřem zpracujte dohladka. Pak uprostřed udělejte důlek, do něj postupně přilévejte mléko a zapracovávejte, aby se vše spojilo. Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a jemně hněťte. Pak z něj vytvarujte obdélník asi 20 x 30 cm, přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, posypte oběma sýry a slaninou a pečte 20 minut. Podávejte s rozmarýnem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj