×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sladký loupák s mákem
120 minut a více , Snídaně , Střední náročnost ,

Sladký loupák s mákem

Co budu potřebovat

20 g droždí Nyní v akci
200 ml mléka, vlažného Nyní v akci
špetka soli
1 žloutek
400 g hladké mouky
70 g másla, rozpuštěného
55 g krupicového cukru
špetka vanilky
kůra z 1 jednoho citronu
1 vejce, rozšlehané, na potření
trochu máku na ozdobu
na potření po upečení 1 lžíce moučkového cukru a 1 lžíce rumu

Jak na to?

Z trošky mléka, droždí a špetky cukru nechte vzejít kvásek. Kvásek smíchejte s ostatními surovinami, vypracujte těsto a nechte ho zhruba 1 hodinu kynout, až zdvojnásobí objem. Těsto rozdělte na pomoučněném vále na 10 dílů a nechte 20 minut kynout. Pak bochánky rozválejte na placku a smotejte loupáky. Přesuňte je na pečicím papírem vyložený plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 180 °C. Loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem. Pečte 15–20 minut. Pokud loupáky potřete ihned po vytažení z trouby cukrem rozmíchaným v trošce vody a rumu, budou se krásně lesknout.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 4,90 cena před slevou: 6,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj