×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Sladký krokodýl
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Sladký krokodýl

Co budu potřebovat

6–8 jablek, oloupaných Nyní v akci
větší hrst strouhanky
1 lžička mleté skořice
2–3 lžíce třtinového cukru
2 hrsti rozinek + 4 navíc Nyní v akci
500 g listového těsta
1 vejce na potření

Jak na to?

Jablka nastrouhejte a v míse smíchejte se strouhankou, skořicí, cukrem a rozinkami. Listové těsto rozdělte na dva díly. Z prvního – mírně většího – oddělte čtyři menší bochánky na nohy, ze zbytku vyválejte delší plát, doprostřed dejte část jablek a po stranách nařezejte na centimetrové proužky. Střídavě překládejte až do ocasu. Druhý díl těsta rozválejte do čtverce, poklaďte jablky a přehněte do obdélníku, těsto zmáčknětek sobě, na jedné straně vytlačte dírky na nozdry a oči, do nich píchněte rozinky. Bochánky na nohy zmáčkněte naplocho a nařezejte na prsty. Poté hlavu, tělo i nohy přeneste na plech a spojte. Potřete vajíčkem a pečte asi dvacet až pěta­dvacet minut při 200 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj